^Back To Top

DSC06708Εισήγηση του υπεύθυνου του ΕΚΦΕ Σερρών στο τριήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: «Κλιματική Αλλαγή και ο ρόλος του ανθρώπου- Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και Αειφορική Ανάπτυξη». Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στις 29, 30 & 31 Ιανουαρίου 2016 στο ΚΠΕ Ποροΐων. Θέμα της εισήγησης - βιωματικού εργαστηρίου "Παρατήρηση μετεωρολογικών φαινομένων με απλά μέσα"
Στα πλαίσια της εισήγησης παρουσιάστηκε ο τρόπος κατασκευής και η αρχή λειτουργίας απλών μετεωρολογικών οργάνων, με τα οποία μπορούμε να παρακολουθούμε τις ατμοσφαιρικές μεταβολές.
Τα όργανα που παρουσιάστηκαν είναι: ο μετεωρολογικός κλωβός, το υδραργυρικό βαρόμετρο (δεν χρησιμοποιείται), το μεταλλικό βαρόμετρο, το υγρόμετρο δύο θερμομέτρων, το υγρόμετρο τρίχας, το θερμόμετρο μεγίστου - ελαχίστου, το βροχόμετρο, ο ανεμοδείκτης, το ανεμόμετρο και ο ηλιογράφος.
Επίσης έγινε επίδειξη διαφόρων μοντέλων που προσομοιάζουν τα καιρικά φαινόμενα όπως το μοντέλο αστραπής-κεραυνού, του ανεμοστρόβιλου, της δημιουργίας ανέμων, και του κύκλου του νερού