^Back To Top

Πανελλήνια Πρωτιά στον Διαγωνισμό Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών
Πρόκριση στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών
EUSO 2015

 


Για δεύερη συνεχή χρονιά το 3ο ΓΕ.Λ. Σερρών με μία τριμελή ομάδα μαθητών της Β΄ Λυκείου κατέκτησε την ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ στον Πανελλήνιο Μαθητικό Εργαστηριακό Διαγωνισμό Φυσικών Επιστημών για την επιλογή των μαθητών που θα συμμετάσχουν στην 13η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών ? EUSO 2015.
Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από την Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΠΑΝΕΚΦΕ) (http://panekfe.gr), διεξάγεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και απευθύνεται σε μαθητές Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ της Α΄ και Β΄ τάξης.
Στα πλαίσια του διαγωνισμού οι μαθητές εξετάζονται σε εργαστηριακές πρακτικές στη Φυσική τη Χημεία και την Βιολογία ενώ εργάζονται ομαδοσυνεργατικά και βαθμολογούνται ως τριμελείς ομάδες.
Σκοπός του Διαγωνισμού είναι η ένταξη του πειράματος στη διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, η ανάπτυξη των δεξιοτήτων των μαθητών στη λειτουργία πειραματικών διατάξεων και τη λήψη μετρήσεων, καθώς και η χρήση της επιστημονικής μεθοδολογίας ως μέσο για την επίλυση αυθεντικών προβλημάτων της καθημερινής ζωής.
Ο Πανελλήνιος διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε: στην Αθήνα για τα σχολεία της νότιας Ελλάδας και στη Θεσσαλονίκη για τα σχολεία της βόρειας Ελλάδας.
Από το κάθε εξεταστικό κέντρο επιλέγεται μια τριμελής ομάδα μαθητών που θα συμμετάσχει στην 13η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών - EUSO 2015, η οποία θα πραγματοποιηθεί στo Klagenfurt της Αυστρίας από 26 Απριλίου μέχρι 3 Μαΐου 2015.
Μεταξύ των 28 ομάδων της Β. Ελλάδας πρώτευσε αυτή του 3ου ΓΕΛ Σερρών που απαρτίζεται από τους μαθητές Καμά Ζήση, Κρατούνα Φωτεινή και Μούτσιο Θανάση.
Την ομάδα προετοίμασαν και καθοδήγησαν οι καθηγητές Φυσικής Χημείας και Βιολογίας του σχολείου κ.κ. Πολυκαρπούλου Μαρία, Ζαφειριάδης Ηλίας και Ιορδανίδου Άννα.

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και στους μέντορες καθηγητές τους. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην πανευρωπαϊκή φάση του διαγωνισμού
Φωτογραφίες από τον διαγωνισμό δείτε
εδώ