^Back To Top

Aponomi2.jpgΘερμά συγχαρητήρια στην ομάδα του 3ου ΓΕ.Λ. Σερρών η οποία συγκέντρωσε μαζί με άλλες 2 ομάδες την υψηλότερη βαθμολογία στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό πειραμάτων EUSO 2016 Βόρειας Ελλάδας. Η ομάδα μας σύμφωνα με τις λεπτομέρειες των κανονισμών του διαγωνισμού, κατέκτησε τελικά τη 2η θέση μαζί με την ομάδα του 6ου ΓΕ.Λ. Λάρισας. Την πρώτη θέση κατέλαβε η ομάδα του Πειραματικού ΓΕ.Λ. Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Ευχόμαστε στην πρώτη ομάδα καλή επιτυχία στον Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί στην Εσθονία.

Η ομάδα του 3ου ΓΕΛ Σερρών απαρτίζεται από τους μαθητές Αντωνογλούδη Ευστράτιο, Πανταζή Ηλία και Τέγο Απόστολο.
Η προετοιμασία και καθοδήγηση έγινε από τους καθηγητές Φυσικής και Χημείας του σχολείου κ.κ. Πολυκαρπούλου Μαρία και Ζαφειριάδη Ηλία.

Είναι η 3η συνεχής χρονιά που ομάδα του 3ου ΓΕ.Λ Σερρών διακρίνεται στον πανελλήνιο διαγωνισμό καθώς τα δυο προηγούμενα χρόνια βρέθηκε μεταξύ των 2 ομάδων που εκπροσώπησαν την Ελλάδα στην Πανευρωπαϊκή φάση του διαγωνισμού το 2014 στην Αθήνα και το 2015 στην Αυστρία.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από την Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών ? ΠΑΝΕΚΦΕ (http://panekfe.gr), διεξάγεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και απευθύνεται σε μαθητές Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ της Α΄ και Β΄ τάξης.
Στα πλαίσια του διαγωνισμού οι μαθητές εξετάζονται σε εργαστηριακές πρακτικές στη Φυσική τη Χημεία και την Βιολογία ενώ εργάζονται ομαδοσυνεργατικά και βαθμολογούνται ως τριμελείς ομάδες.
Σκοπός του Διαγωνισμού είναι η ένταξη του πειράματος στη διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, η ανάπτυξη των δεξιοτήτων των μαθητών στη λειτουργία πειραματικών διατάξεων και τη λήψη μετρήσεων, καθώς και η χρήση της επιστημονικής μεθοδολογίας ως μέσο για την επίλυση αυθεντικών προβλημάτων της καθημερινής ζωής.
Ο Πανελλήνιος διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε: στην Αθήνα για τα σχολεία της νότιας Ελλάδας και στη Θεσσαλονίκη για τα σχολεία της βόρειας Ελλάδας.
Από το κάθε εξεταστικό κέντρο επιλέγεται μια τριμελής ομάδα μαθητών που θα συμμετάσχει στην 14η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών - EUSO 2016, η οποία θα πραγματοποιηθεί στo Tartu της Εσθονίας.
Πολλές - πολλές φωτογραφίες από τον διαγωνισμό δείτε  εδώ  και  εδώ