^Back To Top

IMG 4301 copyΤο Σάββατο 09/12/2017 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο εργαστήριο του Ε.Κ.Φ.Ε. Σερρών ο τοπικός διαγωνισμός για την επιλογή της ομάδας μαθητών που θα συμμετέχει στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό EUSO 2018.
Μια γιορτή για εκπαιδευτικούς και μαθητές, οι οποίοι πειραματίζονται, συνεργάζονται, μετρούν, συγκρίνουν, συμπεραίνουν και φυσικά μετά από μια τέτοια διαδικασία ΜΟΝΟ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ.
Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 4 ομάδες μαθητών από τα σχολεία: 2ο ΓΕ.Λ. Σερρών, 4ο ΓΕ.Λ. Σερρών, ΓΕ.Λ. Νιγρίτας και ΓΕ.Λ. Σκουτάρεως.
Για τον πανελλήνιο διαγωνισμό προκρίθηκε η ομάδα του ΓΕ.Λ. Σκουτάρεως.
Συγχαρητήρια στους μαθητές και τους μέντορες καθηγητές σχολείων που συμμετείχαν. Ευχαριστίες στην πολυπληθή ομάδα της επιστημονικής επιτροπής για την άριστη συνεργασία.
Όσο για τα θέματα: ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΑ αυτή τη φορά.
Μελετήθηκαν στη Φυσική η πυκνότητα, η αντοχή και η συμπεριφορά των υλικών από τα οποία είναι φτιαγμένα τα διαστημόπλοια.
Στη Χημεία οι μέθοδοι προώθησης των πυραύλων, η ενεργειακή αυτονομία των εποίκων σε ένα μακρυνό πλούσιο σε μέταλλα πλανήτη, καθώς και η μελέτη των χαρακτηριστικών του νερού που βρέθηκε σε ένα "φιλόξενο" πλανήτη.
Στη Βιολογία τί άλλο από την κάλυψη των διατροφικών αναγκών και των ενεργειακών απαιτήσεων των αστροναυτών. Ιδανική διατροφή η σπιρουλίνα.

Δείτε εδώ τα θέματα του τοπικού διαγωνισμου EUSO 2018 του ΕΚΦΕ Σερρών
Εδώ τις πειραματικές διατάξεις της φυσικής
Εδώ τις πειραματικές διατάξεις της χημείας
Εδώ τις πειραματικές διατάξεις της βιολογίας