Αρχική

^Back To Top

Translate

Greek English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Επισκέπτες

Σήμερα74
Χθες109
Εβδομάδα183
Μήνα2565
Σύνολο170662

Who Is Online

1
Online

Τρίτη, 21 Αύγουστος 2018

Βρείτε μας στο χάρτη

2016 Sep1Τα ΕΚΦΕ Σερρών, Πιερίας, Λακωνίας, Κω και Θεσπρωτίας, σε συνεργασία με το Iνστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών & Τηλεπισκόπησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και της Πανελλήνιας Ένωσης Υπεύθυνων ΕΚΦΕ (ΠΑΝΕΚΦΕ), διοργάνωσαν την Τρίτη 20 Μαρτίου 2018 (Εαρινή Ισημερία), δράση με τίτλο «Το Πείραμα του Ερατοσθένη για τον υπολογισμό της ακτίνας της Γης».
Η διαδικασία των παρατηρήσεων, των μετρήσεων και των υπολογισμών υπεισέρχεται στη γνωστική περιοχή αρκετών σχολικών μαθημάτων όπως η Φυσική, η Γεωγραφία, τα Μαθηματικά, η Πληροφορική κλπ.
Στον εμπλουτισμένο χάρτη της δράσης, αποτυπώνονται τα σχολεία που συμμετείχαν φέτος
.

Διαβάστε περισσότερα: 20/03/2018 Το πείραμα του Ερατοσθένη.

 

Το ΕΚΦΕ Σερρών διαθέτει πλέον το πρώτο σε ελληνικό δημόσιο σχολείο Augmented Reality Sandbox. Φορητό ώστε να μπορεί να ....ταξιδεύει.
Το AR Sandbox με τη χρήση ενός Kinect και ενός βιντεοπροβολέα μπορεί να μετατρέψει ένα κιβώτιο γεμάτο άμμο σε διαδραστικό τοπογραφικό χάρτη, στον οποίο απεικονίζεται σε πραγματικό χρόνο το ανάγλυφο του τοπίου που διαμορφώνει ο χρήστης στην άμμο. Αλλάζει το χρώμα του χάρτη, σχεδιάζει τις ισοϋψείς και προσομοιάζει το νερό (Θάλασσα - λίμνες - ποτάμια κ.α.).
Άριστο βοήθημα για τη διδασκαλία γεωγραφικών, γεωλογικών και υδρολογικών εννοιών όπως το πώς να διαβάσει κανείς ένα χάρτη, την έννοια των ισοϋψών καμπυλών, τις λεκάνες απορροής κλπ.
Το AR Sandbox αναπτύχθηκε από το UC Davis W.M. Keck Center
Περισσότερες πληροφορίες: https://arsandbox.ucdavis.edu/


Διαβάστε περισσότερα: Augmented Reality Sandbox στο ΕΚΦΕ Σερρών

IMG 4301 copyΤο Σάββατο 09/12/2017 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο εργαστήριο του Ε.Κ.Φ.Ε. Σερρών ο τοπικός διαγωνισμός για την επιλογή της ομάδας μαθητών που θα συμμετέχει στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό EUSO 2018.
Μια γιορτή για εκπαιδευτικούς και μαθητές, οι οποίοι πειραματίζονται, συνεργάζονται, μετρούν, συγκρίνουν, συμπεραίνουν και φυσικά μετά από μια τέτοια διαδικασία ΜΟΝΟ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ.
Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 4 ομάδες μαθητών από τα σχολεία: 2ο ΓΕ.Λ. Σερρών, 4ο ΓΕ.Λ. Σερρών, ΓΕ.Λ. Νιγρίτας και ΓΕ.Λ. Σκουτάρεως.
Για τον πανελλήνιο διαγωνισμό προκρίθηκε η ομάδα του ΓΕ.Λ. Σκουτάρεως.
Συγχαρητήρια στους μαθητές και τους μέντορες καθηγητές σχολείων που συμμετείχαν. Ευχαριστίες στην πολυπληθή ομάδα της επιστημονικής επιτροπής για την άριστη συνεργασία.
Όσο για τα θέματα: ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΑ αυτή τη φορά.
Μελετήθηκαν στη Φυσική η πυκνότητα, η αντοχή και η συμπεριφορά των υλικών από τα οποία είναι φτιαγμένα τα διαστημόπλοια.
Στη Χημεία οι μέθοδοι προώθησης των πυραύλων, η ενεργειακή αυτονομία των εποίκων σε ένα μακρυνό πλούσιο σε μέταλλα πλανήτη, καθώς και η μελέτη των χαρακτηριστικών του νερού που βρέθηκε σε ένα "φιλόξενο" πλανήτη.
Στη Βιολογία τί άλλο από την κάλυψη των διατροφικών αναγκών και των ενεργειακών απαιτήσεων των αστροναυτών. Ιδανική διατροφή η σπιρουλίνα.

Δείτε εδώ τα θέματα του τοπικού διαγωνισμου EUSO 2018 του ΕΚΦΕ Σερρών
Δείτε εδώ
φωτογραφίες από τη μέρα του διαγωνισμού
Εδώ τις πειραματικές διατάξεις της φυσικής
Εδώ τις πειραματικές διατάξεις της χημείας
Εδώ τις πειραματικές διατάξεις της βιολογίας

Η Ιστοσελίδα του ΕΚΦΕ Σερρών πήρε το 1ο Βραβείο στον 8ο Διαγωνισμό Ελληνόφωνων Εκπαιδευτικών Ιστοτόπων στην κατηγορία "Υποστηρικτικές Δομές Εκπαίδευσης (ΚΕΠΛΗΝΕΤ, ΕΚΦΕ, ΣΣΝ, ΚΠΕ, ΣΕΚ, ΚΕΔΔΥ, ΚΕΣΥΠ Κ.Α.) - Διοικητικές Μονάδες Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και Περιφερειακών Διευθύνσεων".
Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από την «Ελληνική Ένωση για την Αξιοποίηση των ΤΠΕ στην Εκπαίδευση» (e-Δίκτυο-ΤΠΕ-Ε) και την Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών για τις Φυσικές Επιστήμες «Μιχάλης Δερτούζος» σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ). Πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 9ου Πανελλήνιου Συνεδρίου των Εκπαιδευτικών για τις ΤΠΕ «Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στη Διδακτική Πράξη» (Σύρος 28-30 Απριλίου 2017) το οποίο είναι υπό την αιγίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ. (174921/Δ2/19-10-2016).
Σκοπός του διαγωνισμού μεταξύ άλλων είναι η ανάδειξη όλων των ποιοτικών Διαδικτυακών Ιστότοπων που παρέχουν εκπαιδευτικές ? παιδαγωγικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, η ηθική και η υλική -έστω και συμβολικά- επιβράβευσή τους.
Το βραβείο συνοδεύεται με δώρο ένα Πολυμηχάνημα EPSON

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα των διοργανωτών